KYSUCE: Ozbrojený muž skončil vo väzbe

0
204
Ozbrojený muž skončil vo väzbe.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 26-ročného Miroslava z Krásna nad Kysucou z prečinu a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Obvinený muž sa mal v utorok 13. decembra s útočnou puškou pohybovať v meste Krásno nad Kysucou. Tento bol vo večerných hodinách príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru obmedzený na osobnej slobode pri Železničnej stanici v Krásne nad Kysucou. Následne sa muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,02 mg/l alkoholu v dychu.

Pri výkone procesných úkonov boli obvinenému zaistené zbrane, komponenty do zbraní a rôzne strelivo, ktoré si zadovážil bez povolenia. Predbežným skúmaním sa zistilo, že zaistené zbrane a strelivo podliehajú povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti.

Poverený príslušník Policajného zboru zároveň mužovi vzniesol obvinenie aj z prečinu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa mal dopustiť v ten istý deň voči svojej bývalej priateľke.

Na obvineného muža bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby, súd návrhu vyhovel a obvinený je stíhaný väzobne.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ