LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Ľudia bez domova môžu prísť na vianočnú kapustnicu

0
254
Ľudia bez domova v Liptovskom Mikuláši môžu prísť na vianočnú kapustnicu.

Ľudia bez strechy nad hlavou v Liptovskom Mikuláši dostanú 21. decembra vianočnú kapustnicu. Podávať ju budú v budove Slovenského Červeného kríža (SČK). Slávnostnú večeru pripravuje mesto v spolupráci s cirkvami a tamojšími združeniami, informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Vianočná kapustnica pre ľudí bez domova sa doposiaľ vždy podávala na mestskom úrade. „Keďže ľudia v núdzi chodia v súčasnosti do budovy SČK na teplé polievky, slávnostný večer organizátori presunuli tiež do priestorov, ktoré sú im známe. Atmosféru dotvorí stromček a balíčky pod ním. Medzi darčekmi nebudú chýbať teplé ponožky, drogéria či sladkosti,“ priblížila hovorkyňa.

Ľudia bez prístrešia majú celoročne možnosť využiť služby nocľahárne v Hlbokom, ktorá disponuje 12 lôžkami. Nachádza sa v nej stredisko osobnej hygieny a práčovňa, môžu sa v nej osprchovať či oprať si bielizeň. „Chvíle si môžu skrátiť pozeraním televízie, čítaním literatúry či pri spoločenských hrách. Nájdu tu aj pomoc pri riešení ich životnej situácie. Terénne sociálne pracovníčky im pomôžu pri vybavovaní úradných záležitostí, napríklad s dokladmi, dávkou v hmotnej núdzi a podobne,“ uviedla Čapčíková. Dodala, že v prípade záujmu ich sprevádzajú aj na lekárske vyšetrenia.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ