ŽILINA: Na hrade v Budatíne môžu návštevníci ozdobiť vianočný stromček

0
226
Na hrade v Budatíne môžu návštevníci ozdobiť vianočný stromček.

Zdobenie vianočného stromu v exteriéri bude tohtoročnou novinkou na podujatí Vianoce v Budatíne, ktoré sa uskutoční v nedeľu 11. decembra v areáli Budatínskeho hradu v Žiline, informovala o tom hovorkyňa Považského múzea v Žiline Magdaléna Lacková.

„Prosíme všetkých, ktorí majú doma nepotrebné ozdoby, aby ich priniesli a pomohli nám vytvoriť originálny stromček. Ten bude zdobiť prostredie hradu počas celého vianočného obdobia a budeme radi, ak sa stane miestom na rodinné fotografie,“ doplnila kultúrna manažérka Sabina Pavlíková.

Podujatie sa bude podľa hovorkyne múzea konať tradične pri kaplnke hradu od 10.00 h. „Na mini trhoch nebudú chýbať vianočné ozdoby, dekorácie, výrobky z medu, šúpolia, medovníky, oblátky, knihy a občerstvenie. Rodičia s deťmi sa môžu tešiť na tvorivé dielne, počas ktorých si vyrobia špeciálne vianočné pohľadnice,“ uviedla Lacková.

Návštevníci sa stanú popoludní vďaka divadelno-hravému zoskupeniu RAZCA súčasťou príbehu o narodení Ježiša Krista. „Krátke predstavenia začínajú každú polhodinu od 13.00 do 14.30 h. Vrcholom podujatia bude koncert skupiny Musica Temporis v priestoroch kaplnky o 15.00 h,“ dodala hovorkyňa múzea.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Budatínsky hrad

ZANECHAŤ ODPOVEĎ