ŽILINSKÝ KRAJ: Podgurážení vodiči na cestách

0
224
Podgurážení vodiči na cestách v Žilinskom kraji.

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 43 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu, informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 13 nad jedno promile, u 15 vodičov zistili alkohol do jedného promile. „Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 15 vodičov nemotorových vozidiel,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 37-ročný muž z Námestova. „Pozornosť policajnej hliadky upútal v nedeľu (6. 11.) na ceste druhej triedy v Námestove jazdou zo strany na stranu. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 1,52 mg/l (3,17 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ dodala Kremeňová.

-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ