ŽILINA: Nenechajte si ujsť premiéru inscenácie Doppler v bábkovom divadle!

0
290
Bábkové divadlo Žilina uvedie premiéru inscenácie Robinson.ka.

Bábkové divadlo Žilina (BDŽ) uvedie v piatok 28. októbra premiéru inscenácie Doppler v réžii Jána Luterána. Podľa dramaturga Mateja Trubana rozpráva adaptácia knižnej predlohy nórskeho spisovateľa Erlenda Loe príbeh o mužovi, ktorý sa rozhodne zanechať život živiteľa rodiny a odísť do nórskej tundry.

Inscenácia podľa neho pozýva mladých divákov lepšie spoznať svet dospelých. „Vysiela signál, že túžba odstrihnúť sa, žiť slobodne je živá v každom veku a každom životnom období. A nie je znakom len tínedžerského rebelantského obdobia. Dospelým ukazuje absurdným a komickým spôsobom každodenné problémy. Všetko, pred čím by sme najradšej utiekli niekam do lesa a žili život zálesáka. Napriek tomu, inscenácia nie je útekom do prírody a sprievodcom prežitia v tundre. Autor sa suchým humorom snaží odzrkadľovať skôr vnútorné rozpoloženie Dopplera,“ povedal Truban.

Režisér Ján Luterán doplnil, že príbeh hovorí v zásade o kríze stredného veku a unikaní z reality. „O tom, čo potom dokážu precítiť ľudia, ktorí si život uvedomujú už trošku komplexnejšie. A majú pocit, že veľa vecí, ktoré robia v bežnom živote, úplne nedáva zmysel. Doppler je zaujímavý aj severským humorom, a to všetko sme sa snažili v inscenácii zachovať,“ priblížil režisér.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Bábkové divadlo Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ