ŽILINSKÝ KRAJ: Podgurážení vodiči na cestách

0
229
Víkendové akcie zamerané na alkohol.

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 31 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu, informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo šesť nad jedno promile, u desiatich vodičov zistili alkohol do jedného promile. Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 15 vodičov nemotorových vozidiel, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 34-ročný vodič osobného auta z okresu Čadca. „V nedeľu (2. 10.) večer mu policajti na ceste prvej triedy v Skalitom (okres Čadca) pri dychovej skúške namerali 1,14 miligramu na liter (2,38 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník PZ skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ dodala Kremeňová.

-BA- zdroj: TASr, foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ