RUŽOMBEROK: Mesto odovzdalo do užívania desať nových mestských autobusov

0
342
Mesto Ružomberok odovzdalo do užívania desať nových mestských autobusov.

Mesto Ružomberok pri príležitosti Európskeho týždňa mobility odovzdalo do užívania Ružomberskej verejnosti desať nových plne vybavených, klimatizovaných a nízkopodlažných mestských autobusov. Tento týždeň je ideálnou príležitosťou pre Ružomberok propagovať verejnú mestskú autobusovú dopravu, ako ekologickú formu mobility.

Mestskú autobusovú dopravu tak bude zabezpečovať 5 kusov nových mestských autobusov značky IVECO STREETWAY, ktoré bude slúžiť v Ružomberku dlhé obdobie a sú stabilnou zložkou flotily našej mestskej autobusovej dopravy. Tieto vozidlá sú úplnou novinkou na Slovensku a nemajú ich v žiadnom meste.

Ďalších 5 kusov mestských autobusov je značky MERCEDES CITARO – sú zapožičané z Viedenskej MHD a budú slúžiť v Ružomberku len dočasne, a to na obdobie nasledujúceho roka do doby ich nahradenia novými vozidlami.

V prevádzke ostanú 4 kusy súčasných mestských autobusov značky SETRA LE, ktoré bude taktiež v Ružomberku slúžiť len dočasne, a to na obdobie nasledujúceho roka do doby ich nahradenia novými vozidlami.

Najdôležitejšou správou pre Ružomberok je dohoda mesta a dopravcu spoločnosti Blaguss Slovakia na objednaní 8 kusov nových nízkopodlažných mestských autobusov s hybridnou technológiou pohonu. Vozidlá budú podľa výrobných kapacít dodané v priebehu roka 2023. Nové hybridné vozidlá nahradia súčasné autobusy MERCEDES CITARO a z časti aj SETRA LE. Flotila mestských autobusov v Ružomberku bude pozostávať z 8 kusov najmodernejších hybridných autobusov a 5 kusov dnes odovzdaných autobusov IVECO STREETWAY.

Mesto Ružomberok má pri zabezpečovaní mestskej autobusovej dopravy podporu od spoločnosti Mondi SCP, ktorá je stabilným partnerom mesta Ružomberok. Spoločnosť Mondi SCP je neoddeliteľnou súčasťou mesta a v rámci podpory verejnej dopravy taktiež začala prevádzkovať vnútropodnikovú autobusovú dopravu. Spolupráca pri podpore mestskej autobusovej dopravy, ako ekologického riešenia dopravy v Ružomberku, je preto spoločným cieľom. Spoločnosť Mondi SCP podporí verejnú dopravu v meste sumou 120.000, – EUR.
Mesto Ružomberok vďaka podpore Mondi SCP v nasledujúcich týždňoch doplní mobiliár zastávok mestskej autobusovej dopravy o ďalšie nové prístrešky a pripravuje novinku v tarifnom systéme.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Ružomberok

ZANECHAŤ ODPOVEĎ