LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Pri Katolíckom dome pribudol monitoring parkovacích miest s infotabuľou

0
258
Pri Katolíckom dome v Liptovskom Mikuláši pribudol monitoring parkovacích miest s infotabuľou.

Na jednom z najviac využívaných mestských parkovísk mesto Liptovský Mikuláš zaviedlo inteligentné parkovanie. Pri Katolíckom dome pribudol monitoring parkovacích miest s infotabuľou. Uľahčí život vodičom, ktorí zachádzajú na parkovisko s otázkou, či po ňom budú krúžiť, alebo sa na nich usmeje šťastie v podobe voľného miesta.

Obsadenosť parkoviska pri Katolíckom dome bude monitorovať kamerový systém, ktorý prenesie informáciu o voľnom počte miest na tabuľu. Tú uvidia šoféri z cesty I/18 ešte pred vjazdom na toto parkovisko. „V prípade, že bude tabuľa ukazovať plný stav, vodič nestráca čas odbočením a krúžením, ale automaticky pokračuje ďalej. Ocení to každý, kto sa ponáhľa a nemá priestor na tipovanie, či na danom parkovisku odstaví, takže táto drobnosť v podobe jednej tabule s číslicami ušetrí čas a mnohým z nás aj nervy,“ priblížil primátor Ján Blcháč a prezradil, že toto smart riešenie zavádza mesto ako pilotný projekt, následne chce radnica takto vyriešiť aj ostatné mestské platené parkoviská v centre. Financovanie smart riešenia parkovania pri Katolíckom dome zabezpečil primátor prostredníctvom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov, kde je predsedom predstavenstva.

Aktuálnu obsadenosť parkoviska sa dozviete aj z mobilnej aplikácie ParkDots, ktorú má mesto už niekoľko rokov. Môžete cez ňu platiť parkovné a ponúka tiež navigáciu na státia aj na miesta vyhradené pre ZŤP na mestských parkoviskách.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ