LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Niektorí školáci si zlepšili svoje vedomosti v letnej škole

0
272
Niektorí školáci z Liptovského Mikuláša si zlepšili svoje vedomosti v letnej škole.

Väčšina školákov počas letných prázdnin oddychovala, niektorí chceli zlepšiť svoje vedomosti a vzdelávali sa na letnej škole. V Liptovskom Mikuláši sa do celoslovenského projektu zapojili dve školy – Základná škola Miloša Janošku a Základná škola s materskou školou Okoličianska.

Žiaci v ZŠ Miloša Janošku sa zamerali na ochranu životného prostredia, ríšu rastlín a hmyzu, finančnú gramotnosť, angličtinu či riešenie logických úloh. Navštívili Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, Múzeum Čierny orol, vyšli na Háj Nicovô, na vrch Hrádok pri Stošiciach a videli aj Likavský hrad.

Deti zo ZŠ Okoličianska spoznali modrotlač, voskovú rezervu, modelovanie a vyrábali razítka. Pozreli si Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku, kde sa im najviac páčila expozícia ovčiarstva. V ďalších dňoch sa počas svojej návštevy na hasičskej stanici dozvedeli viac o práci hasičov a vydali sa za krásami Liptovského Jána.

Cieľom Letnej školy 2022 bolo vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, ako uvádza mesto Liptovský Mikuláš na svojej sociálnej sieti.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ