ŽILINSKÝ KRAJ: Preťažený kamión neprešiel policajnou kontrolou

0
291
Preťažený kamión neprešiel policajnou kontrolou.

Dňa 17. augusta počas bežného výkonu služby polícia zastavila a vykonala kontrolu vodiča nákladného motorové vozidla s prívesom, ktoré prevážalo drevnú hmotu – guľatinu.

Počas kontroly bolo zistené, že vozidlo je preťažené, tachograf nie je overený, náklad nie je riadne upevnený a označený, vozidlo – jazdná súprava je v zlom technickom stave a je nespôsobilá na cestnú premávku (prasknutý rám, poškodená – nefunkčná elektroinštalácia, únik prevádzkových kvapalín – oleja a iné).

Vodičovi bola uložená bloková pokuta, bolo zadržané osvedčenie o evidencii vozidla a boli zadržané tabuľky s evidenčným číslom.

Ďalšia jazda s vozidlom bola zakázaná, bolo nariadené vykonanie technickej kontroly a bolo vykonané oznámenie na Okresný úrad odbor dopravy.

Polícia apeluje na vodičov aby si uvedomili, že preťaženému vozidlu sa menia jazdné vlastnosti, predlžuje sa jeho brzdná dráha, čo má veľký vplyv na bezpečnosť cestnej premávky.

Technický stav vozidiel je tiež významný faktor cestnej premávky a preto je potrebné vozidlá udržiavať v predpísanom technickom stave.

Preťažovanie nákladných vozidiel vo významnej miere poškodzuje vozovku a poškodená cesta môže prispievať k dopravným nehodám.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ