RUŽOMBEROK: Turistický pas je po novom možné získať celý rok

0
487
Ružomberský turistický pas je po novom možné získať celý rok.

Ružomberský turistický pas budú môcť záujemcovia po novom získať nielen počas leta, ale celý rok. Ide o doklad podobný cestovnému pasu, s ktorým turisti spoznávajú historické, prírodné a kultúrne lokality v Ružomberku. Informoval o tom vedúci Informačného centra Ružomberok Milan Kolčák.

Do pasu od tohto leta pridali aj 12 nových atraktivít z Ružomberka a okolia. „Vyberali sme známe a menej známe miesta, z ktorých je väčšina dostupná aj deťom. Každoročne budú do pasu pribúdať ďalšie lokality, aby jeho držiteľ postupne spoznal veľa zaujímavých a hlavne málo navštevovaných miest,“ priblížil Kolčák.

Nová verzia dokladu nie je plnofarebná, ako bola predchádzajúca, ale turisti v ňom nájdu viac miesta na pečiatky z lokalít, ktoré navštívili. „Pri vystavovaní pasu počas posledných dvoch sezón sme sa často stretávali s tým, že oň mali záujem aj rodičia či starí rodičia, ktorí na výletoch sprevádzali deti, či členovia turistických klubov. Preto sme doň zaradili aj trochu náročnejšie ciele,“ dodal pracovník informačného centra Ján Benčík.

-BA- zdroj: TASR, foto: www.visit.ruzomberok.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ