MARTIN: Policajti rozbili okno na aute, aby vodičovi zachránili život

0
397
Policajti rozbili okno na aute, aby vodičovi zachránili život.
Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin – západ práp. Peter Racek a stržm. Bc. Erik Kľoc 13. júla v noci počas výkonu služby spozorovali v strede cesty medzi križovatkami cesty I/65 s miestnymi komunikáciami v Martine odstavené osobné motorové vozidlo so zapnutým výstražným znamením.

Vo vozidle našli vodiča, ktorý nereagoval. Dvere boli uzamknuté, tak policajti rozbili okno na dverách spolujazdca, auto otvorili a vodiča vytiahli von z auta na krajnicu, hneď začali poskytovať predlekársku prvú pomoc a zavolali záchranárov.

Pri hliadke sa zastavil dobrovoľný hasič z Koštian nad Turcom, ktorý mal pri sebe zdravotnícku výstroj prvej pomoci a do príchodu záchranárov nepretržite spoločne pokračovali v poskytovaní prvej pomoci. Muža si na mieste prevzala Rýchla lekárska pomoc.

Aj martinskí záchranári nám zaslali poďakovanie týmto policajtom:

„Dobrý večer. Martinská rýchla lekárska pomoc by sa chcela veľmi pekne poďakovať pánom príslušníkom Policajného zboru, ktorí dnes v neskorších večerných hodinách okolo 22:00 hod. v Martine na výpadovke resuscitovali pána. Vďaka ich rýchlemu a pohotovému zásahu zachránili danému pánovi život. Stabilizovaného sme ho odovzdali v Nemocnici.“

Policajtom Petrovi a Erikovi patrí veľké uznanie.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ