BYTČA: Považské múzeum tento rok po prvýkrát zorganizuje nočné prehliadky v Sobášnom paláci

0
401
Považské múzeum tento rok po prvýkrát zorganizuje nočné prehliadky v Sobášnom paláci v Bytči.

Považské múzeum Žilina tento rok po prvýkrát zorganizuje nočné prehliadky v Sobášnom paláci v Bytči. Sprievodcami špeciálnej prehliadky v historických kostýmoch budú palatín Juraj Turza a jeho manželka Alžbeta Czoborová. Informovala o tom hovorkyňa Považského múzea v Žiline Magdaléna Lacková.

Atmosféru podľa nej umocní živá renesančná hudba v podaní hudobného zoskupenia Tonus Eos. Nočné prehliadky sú vhodné pre všetky vekové kategórie a budú sa konať v dvoch termínoch – 23. júla a 20. augusta o 18.00, 20.00 a 22.00 h. Pre obmedzenú kapacitu je vhodné objednať sa vopred.

Podľa správkyne Sobášneho paláca v Bytči Andrey Turčákovej sú podobné prehliadky medzi návštevníkmi expozícií obľúbené. Tradičné sú najmä na hrade Strečno, tento rok sa rozhodli vyskúšať niečo podobné aj v Bytči.

Krásu našich renesančných priestorov chceme priniesť návštevníkom po zotmení. Počas podujatia Noc múzeí a galérií nás potešila veľká návštevnosť, čo nás povzbudilo k tomu, aby sme palác pre verejnosť opäť otvorili v netradičnom čase,“ doplnila Turčáková.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Sobášny palác v Bytči

ZANECHAŤ ODPOVEĎ