ŽILINA: Policajná hliadka prichytila páchateľa pri krádeži kosačky

0
304
Smrť muža v Malom Čepčíne vyšetruje polícia ako úkladnú vraždu.

Žilinskí policajti obvinili z trestného činu krádeže 39-ročného muža, ktorý mal v utorok (5. 7.) odcudziť zo skladu súkromnej spoločnosti v Žiline traktorovú kosačku. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka mal nakladať kosačku do pristaveného auta, pričom ho prichytila policajná hliadka.

Doplnil, že uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 4050 eur. „Policajti preverovaním zistili, že obvinený muž je podozrivý aj z inej majetkovej trestnej činnosti. Z tohto dôvodu ho obvinili v ďalších troch skutkoch z prečinu krádeže, ku ktorým došlo v Žiline. Minulý mesiac mal odcudziť dve elektrické kolobežky a v pondelok (4. 7.) mal odcudziť elektrický bicykel. Spôsobenú škodu predbežne vyčíslili na viac ako 4100 eur. Policajti počas vyšetrovania odcudzený bicykel vypátrali a zaistili,“ uviedol Moravčík.

Na obvineného muža bude spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadov sú predmetom vyšetrovania, dodal krajský policajný hovorca.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ