ŽILINA: Policajti zadržali podozrivého z majetkovej trestnej činnosti

0
318
Policajti zadržali podozrivého z majetkovej trestnej činnosti.

Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zadržali podozrivého z majetkovej trestnej činnosti.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ obvinil 39 ročného Karola z trestného činu krádeže. Obvinený muž sa mal v utorok 5. júla podvečer v Žiline vlámať do skladu súkromnej spoločnosti. Z jeho priestoru mal odcudziť traktorovú kosačku, ktorú mal nakladať do pristaveného motorového vozidla. Pri tejto činnosti bol prichytený a následne zadržaný policajnou hliadkou. Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 4.050.-€. Odcudzený traktor bol zaistený a po vykonaní potrebných procesných úkonov vrátený oprávnenej osobe.

Žilinskí policajti preverovaním zistili, že obvinený muž je podozrivý aj z inej majetkovej trestnej činnosti. Z tohto dôvodu bol aj v ďalších troch skutkoch obvinený z prečinu krádeže, ku ktorým došlo v Žiline. Minulý mesiac mal odcudziť dve elektrické kolobežky a v pondelok 4. júla mal odcudziť elektrický bicykel. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 4.100.-€. Policajti v priebehu vyšetrovania odcudzený bicykel vypátrali a zaistili.

Na obvineného muža bude spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.
Ďalšie okolnosti prípadov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ