DOLNÝ KUBÍN: Mesto zrekonštruuje vnútroblok medzi ulicami Mierová a Odbojárov

0
364
Mesto zrekonštruuje vnútroblok medzi ulicami Mierová a Odbojárov.

Mesto Dolný Kubín získalo takmer 90.000 eur na zelenú rekonštrukciu prvého z vnútroblokov. Práce sa začali medzi ulicami Mierová a Odbojárov, vedľa materskej školy. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Ján Prílepok.

Súčasťou rekonštrukcie je aj kompletná obnova chodníkov a ihriska. „Dažďovú vodu z týchto plôch už nebudeme posielať do kanalizácie, zadržíme ju v okolitej zeleni. Tá prejde obnovou, zameranou na podporu rôznorodosti a zníženie prašnosti v prostredí. K biodiverzite prispeje aj nový hmyzí hotel, ale aj päť metrov vysoký stĺp s hniezdami pre lastovičky,“ priblížil primátor.

Nový mobiliár podľa Prílepka poteší obyvateľov, ale aj deti v susediacej materskej škole. Výmenou prejde aj verejné osvetlenie. Staré lampy nahradia novými LED svetlami, s orientáciou k zemi, aby obmedzili svetelný smog v noci.

Ďalší vnútroblok, pre ktorý mesto pripravuje projektovú dokumentáciu, je na Okružnej ulici. „Ak budeme úspešní v ďalších výzvach, mohol by byť rekonštruovaný v roku 2023,“ dodal primátor.

-BA- zdroj a foto: Ján Prílepok – primátor mesta Dolný Kubín 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ