MARTIN: Polícia objasnila vraždu po viac ako deviatich rokoch

0
551
Smrť muža v Malom Čepčíne vyšetruje polícia ako úkladnú vraždu.

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil osobu P. Š z vraždy, ktorá sa stala pred viac, ako deviatimi rokmi. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Národná kriminálna agentúra vykonala v Martine policajnú akciu. Tej sa zúčastnili jej dvaja vyšetrovatelia a šiesti operatívni pracovníci spolu s banskobystrickým pohotovostným policajným útvarom. Zadržali jednu osobu a vypočuli viacerých svedkov.

Dňa 29. 05. 2013 v Martine na pravom brehu rieky Turiec došlo k usmrteniu Renáty Brezniakovej. Podľa výsledkov súdnej pitvy bolo bezprostrednou príčinou smrti udusenie zaškrtením. Páchateľ ju mal uškrtiť utiahnutím škrtidla okolo krku. Ide teda o úmyselné konanie.

Túto vraždu sa podarilo objasniť po viac ako deviatich rokoch. Dostatok dôkazov na obvinenie konkrétnej osoby sa totiž podarilo získať až v priebehu tohto a minulého roku. Pomohli tomu výpovede svedkov, na podklade ktorých bolo možné odhaliť obvineného.

Sudca pre prípravné konanie okresného súdu v Žiline vzal obvineného do väzby. Dôvodom bola obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu. Presné okolnosti spáchania skutku a motív sú predmetom ďalšieho dokazovania.

-BA- zdroj a foto: FB Polícia Slovenskej republiky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ