LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Blíži sa rekonštrukcia mosta v Liptovskej Ondrašovej

0
330
Blíži sa rekonštrukcia mosta v Liptovskej Ondrašovej.

„Most v Liptovskej Ondrašovej zbúrajú a postavia nový, župa navrhla obchádzky“, informuje mesto Liptovský Mikuláš na svojej sociálnej sieti.

Žilinský samosprávny kraj zverejnil zmluvu so zhotoviteľom na rekonštrukciu mosta v Liptovskej Ondrašovej, znamená to, že v blízkej budúcnosti by mala župa začať s búracími prácami na moste ponad Jalovčianku na ceste II/584.

Dopravný inšpektorát schválil návrh žilinskej župy na obchádzky stavby nasledujúcimi spôsobmi. Do mesta sa dostanete cez ulicu Pongrácovskú a Hroboňovu, ktoré budú v jednosmernej prevádzke.

Smerom na akvapark budete využívať obchádzku cez Trstené a Bobrovec.

Podľa oficiálnych informácií z posledného rokovania by pôvodný most mali začať búrať v júli, neoficiálne sú u zhotoviteľa však v hre aj skoršie termíny (máj).

Mesto požiadalo župu, aby práce začali až po hlavnej letnej sezóne, keďže most využíva v čase špičky až 10 000 áut v jednom smere denne. Či požiadavku zástupcov nášho mesta bude ŽSK akceptovať, dnes ešte mesto nevie.

Zároveň mesto požiadalokraj, aby pred začatím stavebných prác a uzávierkou komunikácií zvolal verejné oboznámenie o organizácii dopravy s dotknutými obyvateľmi.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ