ŽILINSKÝ KRAJ: Podgurážení vodiči na cestách

0
328
Jazda zo strany na stranu upútala pozornosť policajtov

V Žilinskom kraji policajti v 16. týždni počas výkonu služby odhalili 39 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. 21 s výsledkom nad 1 promile a u 18 bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravná nehodu. Traja vodiči sa dychovej skúške na alkohol odmietli podrobiť. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 18 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúška.

Pozitívna dychová skúška 2,23 ‰

Policajti z Čadce v nedeľu 24. apríla v nočných hodinách zastavili a kontrolovali 25 ročného muža z Čadce, ktorý viedol po miestnej komunikácii v Čadci osobné motorové vozidlo Peugeot. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,23 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Preverením bolo zistené, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Vodiči buďte zodpovední!
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ