ŽILINA: Vo fakultnej nemocnici je otvorených 11 miest pre absolventov medicíny

0
513
Fakultná nemocnica pripravuje výstavbu pavilónu urgentnej medicíny.

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline zrealizovala od februára výberové konania pre budúcich lekárov na 30 absolventských pozícií. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej ostáva otvorených ešte 11 miest pre absolventov medicíny v šiestich odbornostiach.

Doplnila, že študenti posledného ročníka študijného programu všeobecné lekárstvo alebo lekári bez špecializácie sa môžu prihlásiť do výberového konania na pozíciu lekára v žilinskej nemocnici. „Na oddelenie pediatrickej ortopédie, rádiodiagnostiky, pneumológie a ftizeológie, v odbore infektológie, geriatrie (Liečebňa dlhodobo chorých), alebo v rámci rezidentského štúdia na oddelení oftalmológie,“ konkretizovala Záteková.

Riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík uviedol, že počet uchádzačov o miesta absolventov medicíny je v porovnaní s predchádzajúcim obdobím značne vyšší. „Najväčší rozdiel vnímame v internistických odbornostiach, o ktoré mladí v minulosti veľký záujem nemali. Najviac absolventov sa však tento rok prihlásilo práve na vnútorné lekárstvo, pediatriu a neurológiu. Samozrejme, pre zastabilizovanie potrebujeme prioritne už atestovaných lekárov,“ priblížil Dorčík s tým, že interné oddelenie predstavuje v Žiline najrozsiahlejšiu lôžkovú jednotku.

FNsP v Žiline ponúka podľa hovorkyne absolventom medicíny (lekár bez špecializácie) rôznorodé benefity. „Vo forme viacerých príplatkov, čerpania náhradného voľna, dodatkovej dovolenky – päť dní navyše nad rámec zákona. Zliav na nadštandardné a lekárenské služby v zdravotníckom zariadení pre zamestnancov a ich rodinných príslušníkov i ďalšie mimoriadne výhody vyplývajúce z kolektívnej zmluvy,“ dodala Záteková.

-BA- zdroj: TASR, foto: FNsP Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ