TURČIANSKE TEPLICE: Mesto mení frekvenciu odvozu odpadu spred domov

0
303
V Turčianskych Tepliciach sa mení frekvencia odvozu odpadu spred domov.

Komunálny odpad budú Technické služby (TS) v Turčianskych Tepliciach odvážať od rodinných domov po novom raz za dva týždne. K zmene pristúpila samospráva od začiatku apríla v nadväznosti na menšie množstvo odpadu. Informovala o tom samospráva na internetovej stránke mesta.

Zníženie frekvencie vývozu komunálneho odpadu odobrili na svojom februárovom rokovaní mestskí poslanci prostredníctvom zmeny všeobecne záväzného nariadenia o nakladaní s odpadmi. „Zmenu spôsobilo množstvo komunálneho odpadu v nádobách, ktoré sa zmenšuje. Niekedy sme vyvážali poloprázdne nádoby,“ zdôvodnil konateľ TS Rastislav Froľo.

Menšie množstvo komunálneho odpadu podľa samosprávy súvisí s dôslednejším triedením obyvateľov, dvojtýždenný zber komunálneho odpadu pritom už funguje vo väčšine obcí Turca. „Samozrejme, nájdu sa občania, ktorých odpad patrí aj po vytriedení do komunálu a z rôznych dôvodov nevedia jeho množstvo ovplyvniť. V tom prípade si môžu zaobstarať ďalšiu nádobu. Poplatok za vývoz komunálneho odpadu sa nevzťahuje k počtu nádob, ráta sa na jedného občana vo výške 25 eur na tento kalendárny rok,“ doplnil Froľo.

Zmenu vývozu odpadu v jednotlivých mestských častiach mesto zverejní prostredníctvom svojich informačných kanálov. „Tieto zmeny nie sú u občanov veľmi obľúbené. Dlhý čas sme o tom diskutovali. Mesto však týmto rozhodnutím ušetrí ročne 40.000 eur a pre občana sa mení akurát kalendár vývozov komunálneho odpadu,“ dodal primátor Igor Hus.

-BA- zdroj a foto: TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ