LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Námestie zdobí veľkonočný veniec a 600 vajíčok

0
329
Námestie Liptovského Mikuláša zdobí veľkonočný veniec a 600 vajíčok.

Centrum Liptovského Mikuláša sa odelo do veľkonočného rúcha. K obrím krasliciam pribudol veľkonočný veniec, ktorý z vŕbového prútia plietli štyri dni dvaja šikovní zamestnanci mestských Verejnoprospešných služieb. Prútie, z ktorého je veniec, pochádza z orezkov z okolia cyklochodníka. Neskončilo v zelenom odpade, ale využili ho na krásnu výzdobu námestia.

Veniec je dozdobený veľkonočnými motívmi a uprostred neho sa nachádza kvetinová výplň sirôtok.

„Po obvode námestia osloboditeľov a Námestia mieru sme umiestnili nádoby s kvetinami, ktoré symbolizujú sviatky jari. Aj tieto kvetníky sú ozdobené v duchu Veľkej noci,“ podotkla Zuzana Štreitová z VPS.

Samozrejmosťou sa už v centre stala inštalácia obrích maľovaných kraslíc. Nesú na sebe známky liptovskej modrotlače, ktorá má na Liptove dlhodobú tradíciu. Kraslice sú umiestnené uprostred Námestia osloboditeľov a dotvárajú príznačné pozadie veľkonočnému vencu. Ďalšie lemujú frekventovaný chodník na Námestí mieru.

Múzeum Janka Kráľa veľkonočnými vajíčkami dozdobilo aj vetvy stromov po obvode centrálneho námestia. Na výzdobu námestia použili až 600 vajíčok. Na Veľkú noc je tak Liptovský Mikuláš patrične pripravený.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ