ŽILINSKÝ KRAJ: Prímestskú dopravu pre Oravu a Liptov chcú zabezpečiť 4 dopravcovia

0
343
Prímestskú dopravu pre Oravu a Liptov chcú zabezpečiť 4 dopravcovia.

Ponuku na zabezpečenie prímestskej autobusovej dopravy v regiónoch Liptov a Orava na najbližších desať rokov predložili v rámci verejnej súťaže štyria dopravcovia, informovala o tom Martina Remencová z kancelárie predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Zapojené dopravné spoločnosti sú zo Slovenska i susedného Česka. „Pri nastavovaní pravidiel sme vychádzali zo skúseností, ktoré sme nadobudli počas prvej súťaže. Našou prioritou je zabezpečiť kvalitné, bezpečné, no najmä udržateľné služby pre cestujúcich verejnou dopravou,“ priblížila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. Ako dodala, pri stanovovaní kritérií sa kraj zameral aj na kvalitu autobusov, integráciu dopravy či nové cestovné poriadky.

Zákazka bola rozdelená na dve samostatné časti, ponuku tak bolo možné podať pre každý región zvlášť. Remencová uviedla, že medzi cenovými ponukami zapojených uchádzačov neboli výrazné rozdiely. Kritériom na vyhodnotenie ponúk dopravcov je podľa jej slov najnižšia ročná cena.

V súčasnosti jazdia v kraji dvaja dopravcovia. V regiónoch Kysuce, Turiec a horné Považie je to SAD Žilina, na Orave a Liptove Arriva Liorbus.

-BA- zdroj a foto: TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ