LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: V centre mesta je automat na jedinečné mince

0
489
V centre mesta Liptovský Mikuláš je automat na jedinečné mince.

Nový automat v centre Liptovského Mikuláša ponúka originálne pamätné mince s motívmi z Liptovského Mikuláša. V zariadení, ktoré je v prevádzke non-stop, si aktuálne môžete zadovážiť dva druhy mincí. Na ruboch oboch typov je vyobrazený sv. Mikuláš, lícna strana jednej znázorňuje Kostol sv. Mikuláša, druhá minca je venovaná Jurajovi Jánošíkovi. Mincomat je nainštalovaný pred vstupnou bránou mestského Múzea Janka Kráľa.

„Takáto služba je obľúbená v miestach koncentrácie turistických atrakcií. Mince majú hodnotu jednak pre zberateľov, ale sú aj pekný darček či spomienkový predmet na návštevu nášho mesta,“ povedal primátor Ján Blcháč.

Pre zberateľských fajnšmekrov pripravili priamo v pokladni múzea pamätné mince v špeciálnych obaloch. Na požiadanie je možné tieto pamätné mince vyhotoviť v striebornej, pozlátenej či zlatej podobe, záujem o tieto druhy môžu ľudia nahlásiť v pokladni mestského múzea.

Externý dodávateľ, ktorý je majiteľom a prevádzkovateľom automatu, pripravuje pre Liptovský Mikuláš špeciálnu pamätnú mincu pri príležitosti 200. výročia narodenia Janka Kráľa, naznačil riaditeľ múzea Jaroslav Hric.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ