LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Mestské školy pripravili pri príležitosti mesiaca knihy mnohé akcie

0
553
Mestské školy v Liptovskom Mikuláši pripravili pri príležitosti mesiaca knihy mnohé akcie.

V Liptovskom Mikuláši pripravili školy pri príležitosti mesiaca knihy mnohé akcie.

V Základnej škole Miloša Janošku slávnostne otvoria mediálnu učebňu s knižnicou na druhom stupni. Pripravili aj súťaž o najkrajšiu záložku do knihy. Žiaci prinesú na hodinu dejepisu tematicky zameranú knihu na určitý výsek dejín. Školákov čaká burza kníh, výroba leporela s komiksovou zložkou. Všetky ročníky druhého stupňa majú každý týždeň pripravenú sadu kvízových otázok o známych autoroch a ich dielach s názvom Literárni detektívi.

V Základnej škole M. R. Martákovej na Nábreží majú nachystanú burzu detských kníh. Pre prvákov robia zápis do školskej knižnice. „Nebudú chýbať triedne besiedky, čitateľský maratón, posedenie pri knihe, rozprávkový hraný kvíz, večerné čítanie online či čítanie otcov,“ uviedla Vlasta Kovačicová, riaditeľka školy.

V materskej škole na Nábreží 4. apríla chystajú čítanie rozprávok na dobrú noc. Učiteľky nahrajú rozprávky ako zvukový záznam a postupne ich pridajú do skupín jednotlivých tried na sociálnych sieťach. V každej triede si určenú knihu deti požičajú domov. V materskej škole budú následne diskutovať o príbehoch, postavách, dejoch a ilustráciách. Navštívia tiež Rázusovie dom a Dom Matice slovenskej.

V materskej škole v Okoličnom vytvoria vlastnú knihu. V tamojšom školskom klube detí si posedia pri slovenských ľudových rozprávkach. Všetky aktivity dopĺňa vytvorenie prezentácie na tému Moja obľúbená kniha, čítanie Z rozprávky do rozprávky, kvíz na tému Pavol Dobšinský či tvorba komiksu.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ