MARTIN: Mesto má vynovenú webovú stránku

0
331
Mesto Martin má vynovenú webovú stránku.

Mesto Martin v stredu predstavilo nový dizajn svojej webovej stránky. Cieľom je zjednodušiť orientáciu obyvateľov pri vyhľadávaní informácií, zlepšiť prehľadnosť a pripraviť platformu pre postupné zavádzanie elektronických služieb, informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

„Aj keď pôvodná webová stránka mesta získala niekoľko odborných ocenení, postupom rokov sa stala neprehľadnou a nemodernou. Preto sme sa začiatkom minulého roku rozhodli pristúpiť k jej redizajnu,“ vysvetlil primátor Ján Danko.

Priblížil, že základnou myšlienkou novej webovej stránky je rozdelenie obsahu na dve samostatné stránky – úradnícku a voľnočasovú. Prvá časť, úradnícka stránka, je umiestnená na súčasnej adrese martin.sk. Je orientovaná na oblasti samosprávy a rôzne oblasti spoločenského života v meste. Rovnako je zameraná aj na postupy vybavovania úradných záležitostí klientov. Voľnočasová stránka sa volá Zaži Martin a je publikovaná na adrese zazimartin.sk. Zameriava sa na voľnočasové aktivity v meste a okolí.

Obidve stránky majú podľa hovorkyne mesta podobnú architektúru. Cena redizajnu bola takmer 13.000 eur.

Nové webové stránky mesta sú v súčasnosti v skúšobnej prevádzke. „Neustále kontrolujeme funkčnosť stránok, odstraňujeme prípadné nedostatky či optimalizujeme zobrazenie. Rovnako neustále prebieha aktualizácia a dopĺňanie obsahu,“ povedal vedúci oddelenia informatiky Mestského úradu Martin Milan Matuška.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Martin – oficiálna stránka mesta

ZANECHAŤ ODPOVEĎ