DOLNÝ KUBÍN: Oravská knižnica vyjadrí podporu Ukrajine čítaním diel jej autorov

0
333
Oravská knižnica vyjadrí podporu Ukrajine čítaním diel jej autorov.

Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne vyjadrí podporu vojnou zasiahnutej Ukrajine čítaním diel jej autorov. Stane sa tak v piatok (4. 3.) o 15.30 h v rámci podujatia Je nás počuť, ktoré sa uskutoční pri príležitosti národného Týždňa slovenských knižníc, informovala o tom koordinátorka z Oravskej knižnice Mária Babík Ferancová.

Projekt „Je nás počuť“ v minulom roku organizovala Oravská knižnica s podporou ostatných knižníc v rámci Žilinského kraja. Tento rok sa k nim pridajú ďalšie knižnice po celom Slovensku. Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Podľa Babík Ferancovej sa podujatie bude konať v priestoroch knižníc, na uliciach, v parkoch, na námestiach. V obecných rozhlasoch budú znieť nahlas čítané úryvky z ľubovoľných kníh. Zdôraznila, že čítať budú knihovníci, herci aj verejnosť.

„V tento deň knižnice spoločne, malé aj veľké, obecné, mestské, vedecké, univerzitné, regionálne aj krajské, upozornia spolu na dôležitosť čítania a krásu literatúry v rovnakom čase. To bolo aj motívom názvu projektu. Pretože, čím viac nás je, tým viac je nás počuť,“ povedal riaditeľ Oravskej knižnice Roman Večerek.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Žilinský samosprávny kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ