ČADCA: Policajná naháňačka skončila na lúke

0
345
Policajná naháňačka v Čadci skončila na lúke.

Policajti v Čadci zažili v sobotu 5. februára v dopoludňajších hodinách naháňačku. Hliadka prenasledovala osobné auto značky Audi, ktorého vodič odmietol zastaviť na znamenie. Počas úniku však v ľavotočivej zákrute nabúral do snehového záveja a zostal stáť.

Keď policajná hliadka zastavila za ním, šofér začal cúvať a narazil do policajného vozidla. Následne v jazde pokračoval ďalej na zasneženú lúku. Tam však osobný automobil unikajúceho vodiča zapadol.

„Za použitia donucovacích prostriedkov bol zadržaný prenasledujúcou policajnou hliadkou. Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,29 mg/l (0,60 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Preverovaním bolo zistené, že obvinený muž má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

28-ročný Radoslav teraz čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Pri dopravnej nehode našťastie nespôsobil sebe ani iným zranenia, škoda na vozidlách však bola predbežne vyčíslená na sumu 2 500 eur.

Poverený príslušník Policajného zboru navrhol, aby bol mladý muž stíhaný vo vyšetrovacej väzbe. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

-BA- zdroj a foto: ŽilinaK

ZANECHAŤ ODPOVEĎ