LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Mesto potrebuje rozšíriť materskú školu

0
545
Mesto Liptovský Mikuláš potrebuje rozšíriť materskú školu.

Záujem o výstavbu domov vo východnej časti Liptovského Mikuláša sa zvyšuje. S rozrastaním sa mestských častí vzniká aj potreba rozširovania infraštruktúry, v prípade mladých rodín aj záujem o škôlky. Mesto preto reaguje podaním žiadosti o zdroje z eurofondov, aby malo možnosť financovať plánované rozširovanie Materskej školy v Okoličnom.

„Povinné predprimárne vzdelávanie pre predškolákov znamená, že do škôlky musia nastúpiť všetky päťročné deti. Škôlku v Okoličnom preto potrebujeme rozšíriť minimálne o dve triedy,“ priblížil primátor Ján Blcháč. Radniční žiadajú na rozšírenie kapacity z eurofondových zdrojov 378 tisíc eur.

K rozšíreniu by malo dôjsť v existujúcom bloku C súčasnej základnej školy, pribudnúť by mali oddelené časti pre šatňu, jedáleň, herne a spálne. V areáli by mal pribudnúť aj altánok a ihrisko, projekt tiež zahŕňa nové oplotenie detského ihriska. „Ak získame financie, obstaráme nábytok do šatne, spální, herní či jedálne. Doplníme interaktívnu techniku, elektrospotrebiče a ďalšie materiálno-technické vybavenie. Realizáciou aktivít sa kapacita súčasnej škôlky navýši o 48 žiakov, celkovo tak bude môcť priestory využívať 92 detí,“ vysvetlila Jana Kormaníková z projektového manažmentu na mestskom úrade.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ