LIPTOV: Vodička po nehode nafúkala takmer 2 promile

0
377
Vodička po nehode nafúkala takmer 2 promile.

V stredu 19. januára predpoludním došlo na ceste druhej triedy medzi obcami Liptovská Sielnica (okres Liptovský Mikuláš) a Liptovský Trnovec (okres Liptovský Mikuláš) k dopravnej nehode.

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 37 ročná vodička viedla osobné motorové vozidlo Peugeot v smere od Liptovskej Sielnice na Liptovský Trnovec. Pri prejazde pravotočivej zákruty prešla ľavou časťou vozidla do protismeru, kde došlo k stretu s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom Iveco, ktoré viedol 53 ročný vodič. Po dopravnej nehode u vodiča nákladného vozidla alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Vodička sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,92 mg/l (1.92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičke obmedzili osobnú slobodu a zadržali jej vodičský preukaz. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo a hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.000.-€.

V súvislosti s touto udalosťou už 37 ročná vodička čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Liptovskom Mikuláši skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú ženu.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ