LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: V meste začne opäť pôsobiť občianska poriadková služba

0
354
V meste Liptovský Mikuláš začne opäť pôsobiť občianska poriadková služba.

Mesto od marca opätovne zriadi miestnu občiansku poriadkovú službu. Jej príslušníci budú dohliadať na poriadok v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. „Do hliadky vyberieme osem členov z komunity. Operovať budú hlavne v Hlbokom, ale aj na Priemyselnej, Vrbickej, v Okoličnom a v ďalších lokalitách,“ povedala Marcela Pavkovčeková, ktorá bude koordinovať členov poriadkovej služby.

Hliadka bude v súčinnosti s miestnou samosprávou robiť aj preventívne opatrenia na ochranu životného prostredia. Príslušníci budú nápomocní pri ochrane detí a mládeže pred negatívnymi vplyvmi, ochránia majetok, ale budú aj pri riadení cestnej premávky v blízkosti škôl.

„Zámerom projektu je podpora komunitného rozvoja, zníženie páchania protispoločenského konania a predchádzanie vzniku konfliktov. Hliadka bude mať zázemie v unimobunke v Hlbokom,“ povedala koordinátorka Pavkovčeková.

Hliadku bude usmerňovať vedúci podľa pokynov mestskej polície. Projekt sa realizuje v Liptovskom Mikuláši už tretíkrát, radnica naň získala z externých zdrojov takmer 137-tisíc eur.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ