ŽILINA: Na očnom oddelení prijali vážny úraz mladého muža s devastačným poranením ľavého oka

0
469
Na očnom oddelení prijali vážny úraz mladého muža s devastačným poranením ľavého oka.

Žiaľ, nový rok 2022 nezačal iba šťastne a spájal sa tiež s mnohými úrazmi, bolesťami, ktoré ošetrili na urgentnom príjme a pohotovostiach.

Kolegovia na očnom oddelení prijali vážny úraz mladého muža len krátko po polnoci. Hodinu po odbití Nového roka priviezla sanitka na očnú pohotovosť 27-ročného muža s devastačným poranením ľavého oka.

Pri výbuchu pyrotechniky došlo k roztrhnutiu bielka v rozsahu až približne polovice oka so stratou vnútroočných štruktúr, s masívnym krvácaním.

Tím oddelenia oftalmológie urobil maximum a počas 3,5-hodinovej operácie sa snažil oko i zrak zachrániť. Napriek veľkej snahe to však už nikdy nebude ako predtým a bohužiaľ, nie je ani isté, či to oko nakoniec zvládne.

V zlomku sekundy sa len kvôli pyrotechnike kompletne zmenil život, zdravie a budúcnosť mladého človeka. Rozhodli sme sa aj preto pridať tu ilustračné fotky rovnakého zranenia oka, i keď pohľad na ne je veľmi nepríjemný.

Pyrotechnika je nebezpečná v rukách laika či profesionála.

Držíme palce, aby sa mladý muž čo najskôr dostal domov a oko sa podarilo zachrániť. Ďakujeme našim kolegom na všetkých oddeleniach za nasadenie v službách.

-BA- zdroj a foto: FB Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ