ŽILINA: Po meste už jazdí vianočný trolejbus

0
448
Po meste už jazdí vianočný trolejbus.

Vianočný trolejbus už jazdí v uliciach Žiliny od pondelka (6. 12.). Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) nasadil na Mikuláša najnovší typ trolejbusu s pomocným batériovým pohonom. Vďaka tomu sa prvýkrát v histórii objaví aj v prímestských častiach Žiliny, do ktorých premávajú iba autobusové linky mestskej hromadnej dopravy (MHD). DPMŽ o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Po ôsmich rokoch uvoľní trolejbus ŠKODA 31Tr SOR miesto trolejbusu ŠKODA 26TrA Solaris. „Zástupcu takmer najstaršieho typu trolejbusu nášho vozidlového parku vystrieda najnovší a najmladší model. Nízkopodlažný trolejbus bude mať vyzdobený exteriér aj interiér, pričom v interiéri bude nová vianočná výzdoba. Nasadiť vianočný trolejbus aj na vybrané spoje autobusových liniek MHD sme mohli práve vďaka pomocnému batériovému pohonu, s ktorým dokáže prejsť časť trasy aj mimo trakčného vedenia,“ uviedol dopravný podnik.

„Veríme, že cestujúci, obyvatelia i návštevníci Žiliny uvítajú toto malé predvianočné spestrenie a cestovanie vianočne vyzdobeným trolejbusom si vychutnajú najmä deti. Trolejbus postupne nasadíme na trolejbusové a autobusové linky, ich rozpis zverejníme na našej internetovej stránke,“ doplnil DPMŽ.

Opis fotky nie je k dispozícii.

-BA- zdroj a foto: FB DPMŽ

ZANECHAŤ ODPOVEĎ