LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Ulice mesta budú aj túto zimu dýchať vianočnou náladou

0
450
Ulice mesta Liptovský Mikuláš budú aj túto zimu dýchať vianočnou náladou.

Ulice Liptovského Mikuláša budú aj túto zimu dýchať vianočnou náladou. Radnica v dobe, kedy zhoršujúca sa pandemická situácia ruší jedno podujatie za druhým, prichádza s alternatívami, ako nahradiť vianočnú atmosféru v meste. A tak vznikla napríklad iniciatíva vedenia mesta potešiť vás svetlom, ktoré v období krátkych dní a dlhých nocí vytvoria len vianočné svetielka. „Snažili sme sa urobiť všetko preto, aby sme citlivo naplnili atmosféru najvýznamnejších sviatkov v roku a zároveň bezpečne v aktuálnej epidemiologickej situácii. Verím, že svetielkami potešíme našich obyvateľov a aspoň sčasti prinesieme radosť do ich sŕdc. Samozrejme, že sme pripravení aj na vianočné trhy, Mikuláša na námestí, koledníkov a ďalšie aktivity, v prípade, že skončí lockdown a opatrenia sa uvoľnia, prípadne sa náš okres dostane z čiernej do lepších farieb po zapnutí kovid automatu. Kým sa tak nestane, od 6.decembra nás zahreje aspoň atraktívna vianočná výzdoba, nádherný strom a tiché koledy z rozhlasu nášho múzea na námestí,“ priblížil primátor Ján Blcháč.

V nasledujúcich týždňoch nás čakajú vianočné prípravy, nákupy, pečenie ale aj dni oddychu s našimi blízkymi. Pomedzi tieto chvíle sa často presúvame okolím svojho bydliska alebo centrom mesta. A práve tento čas si môžeme vychutnať o čosi intenzívnejšie. Malým aj veľkým rozžiari oči nová svetelná výzdoba v každej mestskej časti. „V tejto sezóne ide o najrozsiahlejšiu obnovu vianočnej výzdoby za ostatné roky. Tohtoročné Vianoce obohatíme predovšetkým o 3D prvky,“ povedala hlavná architektka Tatiana Bachtíková. Vianočnú výzdobu zamestnanci VPS už inštalujú. Slávnostné rozsvietenie centrálneho stromčeka na Námestí osloboditeľov a výzdoby mesto naplánovalo na tradičný dátum 6. decembra.

Nová vianočná výzdoba je ladená vo farbách teplej aj ľadovej bielej. Hlavný stromček na Námestí osloboditeľov dozdobia nové svetelné gule, reťaze a prskavky. Odfotiť sa budete môcť pri svetelných saniach s koníkom pred Župným domom. Červené srdiečka skrášlia priestor pri kostole a traja muzikanti snehuliaci vás očaria pri Fontáne Metamorfózy. Fotka v rámiku s mašľou bude pre vás k dispozícii na Námestí mieru. Ľudia z Nábrežia nechajú oči na svietiacich vločkách, Podbrezinčania sa dočkajú brány a snehuliaka pri pešej zóne. Excelentný kúsok v podobe lyžiara sobíka poteší obyvateľov Demänovej. V Palúdzke bude novinkou priestorová hviezda v parku a dekorácia stromov snehovými guľami. Nezabudli sme ani na Liptovskú Ondrašovú, radosť okoloidúcim urobí vianočná veverička, Okoličné dozdobia hviezdne závesy na stĺpoch osvetlenia. V podobnom štýle pribudne aj výzdoba vo Vitálišovciach, v Stošiciach pri detskom ihrisku poteší hojdací koník. Snehové gule rôznych veľkostí ozdobia Andice, Benice, Bodice, Iľanovo aj Ploštín.

Po minuloročnej premiére ozdobia historické centrum Liptovského Mikuláša okrem svetelnej výzdoby aj desiatky nadrozmerných vianočných gúľ. Šmrnc dodajú listnatým stromom, ktoré tak nadobudnú úplne nový vzhľad. Interiér pokladne mestského Múzea Janka Kráľa a Informačného centra budú navyše zdobiť vianočné gule z limitovanej edície s motívom patróna nášho mesta a rímskokatolíckeho kostola svätého Mikuláša. Originálne vianočné gule si budú môcť záujemcovia kúpiť v pokladni múzea alebo v Informačnom centre mesta.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ