AKTUALITA: Peter Sagan napadol policajta, bál sa očkovania

0
588
Peter Sagan napadol policajta, bál sa očkovania.

Podľa portálu aktuality.sk slovenský cyklista Peter Sagan mal pod vplyvom alkoholu zraniť policajta, bol vzatý do väzby, pričom mal takisto porušiť zákaz vychádzania. K incidentu malo prísť koncom apríla tohto roku.

S informáciou prišli francúzske médiá, na ktoré sa odvoláva aj špecializovaný portál cyclingnews.com. Stalo sa to presne 25. apríla 2021, keď mala policajná hliadka zastaviť vozidlo približne polhodinu po polnoci. V aute bol údajne trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan a jeho brat, ktorý šoféroval. Hviezdny cyklista mal byť navyše pod vplyvom alkoholu.

Ako píše francúzske médium Nice-Matin, Sagan „bojoval ako šialený”, keď sa ho snažila polícia zatknúť. Jednému z príslušníkov mal dokonca spôsobiť počas zatýkania zranenie ruky. Podľa právnych zástupcov Sagana mal ich klient len strach z toho, že bude „donútený k očkovaniu”.

Podľa ďalších informácií si Peter Sagan po niekoľkých hodinách strávených v cele nevedel na nič spomenúť a za všetko sa ospravedlnil. Súd v Monaku uložil 31-ročnému Žilinčanovi pokutu vo výške 5 000 eur za porušenie zákazu vychádzania, ktorý bol v tom čase kvôli zúriacej pandémii koronavírusu zavedený, k tomu dostal pokutu ďalších 100 eur, plus 1 500 eur ako súdny poplatok.

Peter Sagan sa momentálne pripravuje v Argentíne na preteky Vuelta San Juan, kde sa prvýkrát predstaví vo farbách francúzskeho tímu TotalEenergies.

-BA- zdroj: www.aktuality.sk, foto: www.olympic.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ