DOBROČINNÁ AUKCIA POMȎŽE ZÍSKAŤ PENIAZE PRE ZMYSLUPLNÉ PROJEKTY, ZAPOJIŤ SA MȎŽE KTOKOĽVEK

0
1555
Autorkou "warholovsých" obrazov je atraktívna Lucia Rubeljová.

Žilinská aukčná spoločnosť Auction House GROMA je jediná aukčná spoločnosť na území Českej a Slovenskej republiky, ktorá celý zisk z predaja umenia smeruje na zmysluplné projekty zamerané na podporu inak obdarených detí, mladých výtvarníkov a športovcov. Známa je aj podporou ekologických aktivít, historického výskumu, vydávaním kníh a prevádzkuje príjemnú galériu a osvetové stredisko.

V rámci Komornej aukcie prestížneho umenia, ktorá sa uskutoční tento štvrtok 21. 10. 2021 o 18.00 hod. v Slovenskom dome v Prahe ponúka okrem iných špičkových diel aj kolekciu obrazov Lucie Rubeljovej (na snímke) s warholovskými motívmi populárnych československých osobností.

„Warholovské“ obrazy známych osobností idú do dobročinnej aukcie.

Všetky peniaze z predaja týchto diel pôjdu na štyri projekty. Nákup špeciálneho vozidla ovládaného joystikom pre Róberta Balušík, ktorý od narodenia trpí svalovo-kĺbovým ochorením a má za sebou 11 náročných operácií. Ochorenie mu spôsobilo aj to, že nezohne kolená, nezdvihne ruky, nechytí lyžicu a nenaje sa či nezaviaže si šnúrky na topánkach.

Róbert Balušík so svojimi priateľmi.

Podporia sa i dobročinné aktivity na indonézskom ostrove Lombok, kde pôsobia dvaja šikovní Žilinčania Marián „Lemo“ Lemeš a Miloš „Majlo“ Kubík. Tí doma predali všetok svoj majetok a rozhodli sa peniaze a svoju energiu venovať druhým, a to na rekonštrukcie miestnych škôl, enviromentálne vzdelávanie detí, výrobu bambusových slamiek do nápojov, podporu mikrobiznisov pre miestnych ľudí, kreatívnu prácu s odpadom a inšpirovanie zapálených lokálnych aktivistov. Chalani veria, že zasiate semienka vyrastú, pretože vidia svetlú budúcnosť.

Žilinčania Marián Lemeš a Miloš Kubík pomáhajú miestnym na ostrove Lombok.

S výťažkom z predaja obrazov sa podporí aj občianske združenie NOBIS PROSPERE, ktoré organizuje aktivity zamerané na rozvoj zručností a myslenia detí tak, aby sa naučili rozumne sa pýtať, pozorne počúvať, pokojne odpovedať a dokázali sa meniť a rásť. Z jeho činností spomenieme podujatie Pomáhajme hokejom či rôzne ekologické a sociálne aktivity.

Posledným podporeným projektom bude finančná pomoc pri oprave prícestnej kaplnky na Hruštinách v Žiline. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.groma.sk.

Aktivity OZ NOBIS PROSPERE s inak obdarenými deťmi.

Zdroj a foto: tlačová správa

ZANECHAŤ ODPOVEĎ