LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Mesto odstráni nedostatky rýchlejšie

0
518
Nedostatky mesto Liptovský Mikuláš odstráni rýchlejšie.
Výtlky na cestách, poškodené značky, presahujúce konáre a mnohé ďalšie nedostatky odstránia pracovníci Verejnoprospešných služieb mesta (VPS) oveľa rýchlejšie. Prácu im zjednoduší nová mobilná aplikácia, do ktorej pridávajú všetky spozorované poruchy.
„Pracovníci VPS sú neustále v teréne a naše mesto tak majú možnosť poznať ako svoju dlaň. Sú našimi očami, poznajú každý výtlk, každý zlomený konár a všetko, čo my z rokovacích miestností vidieť nemôžeme. Keď teraz pôjdu opilovať stromy a všimnú si cestou napríklad poškodenú dopravnú značku, nahrajú ju do aplikácie. Zber informácií je dôležitý, takto budú na jednom mieste a vďaka aplikácii budeme mať možnosť pohotovejšie reagovať,“ vysvetlil iniciátor zabezpečenia aplikácie pre zamestnancov VPS zástupca primátora Ľuboš Trizna. Všetky podnety podľa jeho slov ihneď prichádzajú na mestský úrad a Odbor dopravy a životného prostredia môže na ich vyriešenie pružne nasadiť pracovné tímy.
Podľa Martina Kögela z Verejnoprospešných služieb technici v teréne poruchu odfotia, nahrajú ju do aplikácie a tá automaticky zaznamená aj GPS súradnice daného miesta. Prípadné opravy preto zrealizujú rýchlejšie a svoj pracovný čas využijú efektívnejšie.
V súčasnosti používajú aplikáciu v skúšobnom režime siedmi technici. Po tomto období by mala byť sprístupnená aj ďalším zamestnancom, aby dokázali zachytiť čo najviac možných nedostatkov v meste.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ