ŽILINSKÝ KRAJ: Včerajšie výjazdy horských záchranárov

0
667
Štvrtok 16. 9. bol pre horských záchranárov náročný.
Vyčerpaná cyklistka nad Pribylinou
V poobedňajších hodinách dňa 16.9.2021 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 55-ročnú slovenskú cyklistku, ktorá pre celkové vyčerpanie nevedela samostatne pokračovať. Záchranári ju na mieste vyšetrili, poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ju terénnym vozidlom transportovali na Podbanské, a keďže jej zdravotný stav nevyžadoval ďalšie vyšetrenia ostala v ubytovacom zariadení.
Vyčerpaný 71-ročný turista
V poobedňajších hodinách dňa 16.9.2021 požiadala slovenská turistka záchranárov HZS o pomoc pre jej 71-ročného manžela, ktorého pri zostupe zo Sedla Poľany v Nízkych Tatrách opustili sily. Záchranári ho po príchode na miesto vyšetrili, poskytli mu neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho pomocou nosidiel transportovali do Jasnej, kde bola záchranná akcia ukončená.
Úraz predkolenia pod Šlahorkou
V podvečerných hodinách dňa 16.9.2021 požiadal záchranárov o pomoc slovenský turista, ktorý bol na túre so svojou manželkou a pri schádzaní zo sedla Medziholie do Štefanovej si 56-ročná turistka pri páde privodila bolestivé poranenie predkolenia. Záchranári po príchode namiesto poskytli pacientke neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ju rakúskym vozíkom a terénnym vozidlom transportovali do Štefanovej, kde ju odovzdali privolanej posádke RZP na prevoz do nemocnice.
Pátranie v ruinách v Žiline, časti Trnové
V nočných hodinách 16.9.2021 bola HZS oslovená Krajským riaditeľstvom HaZZ v Žiline so žiadosťou o súčinnosť pri prehliadke ruín padnutého rodinného domu v Žiline, časť Trnové. Podľa prvotných informácií starší dom bol v rekonštrukcii a zrútil sa v podvečerných hodinách. V rozvalinách sa nemal nikto nachádzať, dôležité však bolo túto informáciu potvrdiť. Na miesto odišli dvaja psovodi Horského špecializovaného záchranného modulu so psami. Zároveň sa na mieste pri prehliadke nachádzala aj Záchranná služba východ z Gelnice a Služobná kynológia hasičského zboru z Trstenej. Po prepátraní objektu príslušníci HZS potvrdili, že na mieste nebola nájdená žiadna osoba. Horská záchranná služba touto cestou vyslovuje poďakovanie Hasičskému a záchrannému zboru zo Žiliny za výbornú spoluprácu.
-BA- zdroj a foto: FB Horská záchranná služba

ZANECHAŤ ODPOVEĎ