ŽILINA: V sobotu sa bude očkovať aj na Hlinkovom námestí, posledná možnosť pre nezaočkovaných zúčastniť sa návštevy Svätého Otca

0
673

Jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson sa bude očkovať v sobotu 21. augusta 2021 v čase od 11.00 do 18.00 hod. na Námestí Andreja Hlinku v Žiline a Epidemiologickej ambulancii v čase od 7.30 do 14.45 hod. Registrácia vopred nie je potrebná.

Očkovanie na Hlinkovom námestí bude zabezpečovať výjazdová očkovacia skupina Žilinského samosprávneho kraja – VakciZuzka, ktorú tvoria lekár, zdravotná sestra, záchranár a administratívny pracovník.

Ministerstvo zdravotníctva pripravilo ponuku očkovania jednodávkovou vakcínou Janssen bez povinnej predchádzajúcej registrácie. Občania, ktorí využijú ponuku očkovania v jednom z termínov tak v čase návštevy pápeža Františka budú teda plne očkovaní. Posledný termín vakcinácie jednodávkovou vakcínou, aby bol človek braný ako plne očkovaný je v nedeľu 22. augusta 2021.

Nezaočkovaní záujemcovia o účasť na niektorom podujatí počas návštevy Svätého Otca, tak majú počas najbližších dní poslednú možnosť zaočkovať sa. Očkovanie je pre návštevníkov starších ako 12 rokov povinné.

V piatok sa bude bez registrácie očkovať jednodávkovou vakcínou Janssen v Žiline v Epidemiologickej ambulancii.

Vakcína Janssen je určená záujemcom vo veku od 18 rokov. Záujemcovi o očkovanie stačí prísť do vakcinačného centra s preukazom poistenca a občianskym preukazom.

Peter Mikloš, zdroj: MZ SR, mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ