TURČEK: Obrovská tragédia v detskom tábore, víchricu neprežilo jedno dieťa

0
734
foto: https://ckboomerang.sk/indiansky-tabor/

V letnom detskom tábore v katastri Turčeka v okrese Turčianske Teplice v noci na utorok zomrelo na následky zranení, ktoré utrpelo po zásahu blesku, dieťa. Ďalšie sa zranili, uviedli policajti na sociálnej sieti.

„Jedno dieťa utrpelo zranenia, ktorým, žiaľ, podľahlo. Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ uviedli policajti.

Polícia v súčasnosti vykonáva všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. „Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ dodali policajti.

Deti z letného stanového tábora v Turčeku v okrese Turčianske Teplice, ktorý v noci na utorok zasiahla veterná smršť, dopoludnia odovzdávali rodičom. Informoval o tom na mieste udalosti riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

„Následkom búrkovej činnosti došlo k poškodeniu a vyvráteniu šiestich stanov. Naša činnosť spočívala v poskytovaní asistencii zdravotnej záchrannej službe pri poskytovaní pomoci zranených osobám,“ povedal Kapusniak.

Hasiči tiež podľa neho zabezpečili evakuáciu 104 osôb do neďalekého kláštora kapucínov, ktorý sa nachádzal od tábora približne 1,5 kilometra. „Išlo však o nedostupný terén, bolo potrebné preto nasadenie techniky. Evakuácia detí trvala približne dve a pol hodiny, v spolupráci s kláštorom kapucínov a Policajným zborom (PZ), posttraumatickým tímom PZ a obcou Turček zázemie. Boli dislokovaní v kláštore a na futbalovom štadióne v Turčeku, kde bolo umiestnených 12 detí,“ priblížil.

Peter Mikloš, zdroj: KR PZ Žilina, TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ