LIPTOV: Demänovskú dolinu skrášlia vyrezávané drevené sochy

0
1069
Demänovskú dolinu skrášlia vyrezávané drevené sochy.

Vyrezávané drevené sochy medveďa, draka, rysa, sovy s kreslom, permoníka a orla skrášlia prostredie Demänovskej Doliny. Rezbári ich vytvorili z piatich ton dubového dreva počas prvého ročníka podujatia Natur creative festival Jasná, ktoré obec usporiadala koncom júla ako súčasť osláv storočnice turizmu v Demänovskej doline, informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestového ruchu (OOCR) Región Liptov.

„Okrem týchto diel vytvorili rezbári v súťaži vo vyrezávaní na rýchlosť aj ďalšie. Za 60 minút tak vzniklo päť drevených sôch orla, Jánošíka, ducha lesa, sovy a ryby, ktoré vzápätí putovali do dražby. Získané peniaze obec použije na verejnoprospešné účely pre tunajšiu materskú škôlku a dobrovoľných hasičov,“ dodala Šarafínová.

Obec sprístupnila verejnosti aj novú zábavnú hru pre deti na detskom ihrisku Barančekovo. Prostredníctvom informačných panelov sa deti dozvedia viac o tajoch diania v prírode, súčasťou hry je aj sprievodná brožúrka.

Ako zdôraznila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková, Demänovská dolina ponúka návštevníkom aj zákutia, ktoré sú menej známe. „Práve detské ihrisko Barančekovo je v podstate nástupným miestom náučného chodníka Príbeh vody, kde malí zvedavci zistia, ako riečka Demänovka po stáročia tvorila podzemné krásy Demänovskej doliny a tiež aké rastlinky a živočíchy v doline žijú,“ priblížila.

-BA- zdroj: TASR, foto: www.visitliptov.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ