DOLNÝ KUBÍN: Pátranie po odcudzených bicykloch

0
615
Policajti v Dolnom Kubíne pátrajú po odcudzených bicykloch.
Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne počas výkonu služby vykonávajú okrem iného aj pátranie po odcudzených bicykloch.
Polícia zdôrazňuje, že pri odstavení bicykla na ulici treba použiť vždy bezpečnostný zámok a snažiť sa bicykel pripútať k pevnému bodu, napríklad stĺpu, zábradliu, stojanu. Pri odkladní bicykla v spoločných priestoroch v dome, kde bývate, treba dbať na stále uzamknutie týchto priestorov. Aj v týchto priestoroch, rovnako ako na balkóne či v pivnici, radíme bicykel zamknúť.
Polícia odporúča zabezpečiť si kvalitný kovový uzamykací systém. Pri ceste napríklad do obchodu odporúčame, aby si ľudia bicykel postavili na také miesto, kam naň z obchodu aspoň občas uvidia. Cenné veci a vybavenie bicykla si treba vždy zobrať so sebou, napr. tachometer, tašky a pod.
Zároveň upozorňuje, aby si ľudia dali pozor a nekupovali bicykle, ktorých sa chce niekto rýchlo a lacno zbaviť. V prípade, že polícia stotožní u nového vlastníka ukradnutý bicykel, je povinná ho zaistiť.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ