LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Mesto plánuje dobudovať štvrtú kazetu na skládke Žadovica

0
529
Mesto Liptovský Hrádok plánuje dobudovať štvrtú kazetu na skládke Žadovica.

Mesto Liptovský Hrádok pripravuje na rok 2022 strategickú investíciu z pohľadu odpadového hospodárstva. Ide o dobudovanie štvrtej kazety na skládke tuhého komunálneho odpadu Žadovica. Ako informoval primátor mesta Branislav Tréger, envirorezort už vyznačil právoplatnosť rozhodnutia, na základe ktorého bude možné kazetu dostavať. Mesto zároveň bude musieť uzavrieť časť skládky, ktorá je momentálne ešte v prevádzke.

„Nevyhnutnú projektovú dokumentáciu už máme dokončenú. Našou absolútnou prioritou je teraz celý proces pripraviť tak, aby sme budúci rok mohli začať s budovaním štvrtej kazety,“ zdôraznil Tréger.

Podľa primátora sa so stanovenými podmienkami budú musieť vyrovnať tak, aby nebol narušený chod skládky a práce urobili čo najúspornejšie. Ako upozornil, pre mesto ide o strategickú záležitosť, a tak k celému procesu aj pristupujú. „Dnes sa skládky zatvárajú, my ideme dobudovať štvrtú kazetu. Aj v budúcnosti tak budeme mať v Liptovskom Hrádku odpadové hospodárstvo vo svojich rukách,“ doplnil primátor mesta.

V roku 2020 bolo na skládke Žadovica uložených 7797,39 tony odpadu.

-BA- zdroj: TASR, foto: www.taves.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ