ŽILINSKÝ KRAJ: Záchranári sa počas včerajšieho dňa nezastavili!

0
534
Dňa 22. júla sa záchranári v Žilinskom kraji nezastavili. Absolvovali aj večerný výjazd.
Úraz dieťaťa pri Adamculi
V obedňajších hodinách dňa 22.7.2021 boli záchranári požiadaní o pomoc pre 3-ročné dieťa, ktoré si pri páde poranilo hornú končatinu v oblasti lakťa. Záchranári HZS na mieste poskytli pacientovi ošetrenie a následne ho terénnym vozidlom transportovali na Zverovku, odkiaľ pokračovalo so svojimi rodičmi do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.
Pád cyklistky pod Žiarskou chatou
V poobedňajších hodinách dňa 22.7.2021 boli záchranári HZS vyslaní na pomoc 47-ročnej cyklistke, ktorá si pri páde z bicykla privodila mnohopočetné odreniny na tvári a horných, dolných končatinách. Záchranári jej na mieste rany ošetrili a následne ju terénnym vozidlom transportovali do údolia, odkiaľ na vlastnú žiadosť pokračovala so svojimi známymi na ďalšie ošetrenia.
Večerný výjazd záchranárov
Vo večerných hodinách dňa 22.07.2021 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 40 – ročnú slovenskú turistku, ktorá po celodennej túra cítila nevoľnosť a celkové vyčerpanie. Nachádzala sa Martinských holiach. Záchranári jej na mieste poskytli zdravotnú starostlivosť a následne ju terénnym vozidlom transportovali do údolia.
-BA- zdroj a foto: FB Horská záchranná služba

ZANECHAŤ ODPOVEĎ