LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Obnovená zbrojnica poslúži pre umiestnenie hasičskej techniky

0
538
Obnovená zbrojnica poslúži pre umiestnenie hasičskej techniky.
Po rozsiahlej rekonštrukcii a rozšírení poslúži objekt hasičskej zbrojnice v Liptovskej Ondrašovej predovšetkým ako domovský stánok pre techniku Dobrovoľného hasičského zboru mesta Liptovský Mikuláš.
V rámci prístavby k existujúcej hasičskej zbrojnici vybudovalo mesto pre mestský dobrovoľný hasičský zbor garáž, ktorú doplnila automatická brána, okná s izolačným trojsklom a podlaha. Svoje miesto v priestoroch nájdu hasičské autá Tatra a Iveco. Zhotoviteľ vymenil na pôvodnom objekte aj strechu a zrealizoval plynovú prípojku.
„Vážime si činnosť a prínos našich dobrovoľných hasičov. Je preto našou povinnosťou zabezpečiť im adekvátne podmienky na výkon ich náročného povolania. Verím, že aj týmto počinom sa nám to podarilo naplniť,“ podotkol viceprimátor Ľuboš Trizna.
Súčasťou slávnostného otvorenia bol aj ďalší darček pre dobrovoľných hasičov – prekvapenie v podobe hasičskej striekačky.
Súhrnne stála obnova objektu zbrojnice 130 tisíc eur, časť sumy 30 tisíc eur vedenie mesta získalo ako dotáciu z ministerstva vnútra.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ