KVAČIANSKA DOLINA: Pád z vyhliadky len 16-ročného dievčaťa skončil tragicky

0
1583
16-ročné dievča po páde z vyhliadky už nebolo možné zachrániť.
V popoludňajších hodinách 28.06.2021 došlo v Kvačianskej doline, z vyhliadky Malý Roháč, k tragickému pádu 16-ročného dievčaťa zo Slovenska. Turistka, po pošmyknutí a následnom páde do rokliny, ktorej hĺbka je približne 80-metrov, ostala ležať v toku rieky Kvačianka.
Okamžitá pomoc svedkov nebola možná. Spolu 8 profesionálnych záchranárov HZS z oblastného strediska Západné Tatry po ohlásení udalosti mierilo na miesto nehody zo základní v Žiarskej doline aj zo Zverovky.
Ku postihnutej sa z prístupného miesta do exponovanej rokliny museli dostať za pomoci lanovej techniky. Do oblasti boli Operačným strediskom IZS vyslaní aj hasiči, ktorí postupovali korytom rieky, a zároveň aj príslušníci PZ. Napriek úsiliu všetkých zúčastnených zložiek sa život dievčaťa nepodarilo zachrániť.
Telo nebohej bolo po nabalení za asistencie príslušníkov HaZZ exponovaným terénom lanovou technikou vytiahnuté záchranármi HZS na chodník. Odtiaľ ho transportovali záchranári HZS do ústia doliny a odovzdali príslušníkom PZ. Okolnosťami nehody a jej príčinou sa ďalej bude zaoberať polícia.
-BA- zdroj a foto: FB Horská záchranná služba

ZANECHAŤ ODPOVEĎ