ČADCA: 23-ročný podgurážený vodič čelí obvineniu

0
606
23-ročný podgurážený vodič poškodil 3 osobné motorové vozidlá.
Polícia v Čadci v pondelok (31.5.) predpoludním riešila dopravnú nehodu na ceste II/487 v okrese Čadca, pri ktorej 23-ročný vodič osobného motorového vozidla ISUZU mal poškodiť 3 zaparkované osobné motorové vozidlá.
Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,69 promile alkoholu v dychu. Následnou lustráciou policajti zistili, že vodič má Okresným súdom v Čadci uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo.
Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 23 ročného Michala z okresu Čadca z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia.
Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ