RUŽOMBEROK: Príprava výstavby nájomných bytov na ulici Plavisko pokračuje

0
1762
Príprava výstavby nájomných bytov na ulici Plavisko pokračuje.
Cieľom je maximálne podporovať výstavbu nájomných bytov v meste. Záleží nám na tom, aby nájomné bývanie pomohlo mladým ľuďom pri ich štarte do života, ale pomohlo aj tým, pre ktorých je nájomné bývanie prirodzenejšou voľbou, než vlastniť byt vlastný. Napriek nepochopiteľným nesúhlasom niekoľkých poslancov sme presvedčení, že nájomné bývanie patrí do mesta a nie na jeho perifériu. Preto k projektovo pripravenému a Mestským zastupiteľstvom schválenému bytovému domu Plavisko č. 1 sme pripravili ďalšie dva nájomné bytové domy Plavisko č. 2 a č. 3.
V bytovom dome Plavisko č. 2 a 3 sa nachádza 12 jednoizbových bytov o priemernej rozlohe 37 m2, 60 dvojizbových bytov o priemernej rozlohe 50 m2 a 12 trojizbových bytov o priemernej rozlohe 70 m2, spolu 84 bytov. S nájomným bytovým domom Plaviskom 1, tak pôjde do výstavby 123 bytov.
Nájomné bytové domy na Plavisku majú pripravenú kompletnú projektovú dokumentáciu a všetky potrebné stavebné povolenia. Na štvrtkovom (27.5.2021) zasadnutí Mestského zastupiteľstva bola schválená výstavba a financovanie bytových domov č. 2 a č. 3. Mesto zabezpečilo finančné krytie vlastných zdrojov pre výstavbu troch nájomných bytových domov na Plavisku, schválilo podanie žiadosti o úver zo ŠFRB a žiadosť o poskytnutie dotácie na Ministerstvo dopravy a výstavby, tieto žiadosti budú podané v týchto dňoch.

Výstavbu plánuje mesto Ružomberok začať od letných mesiacov, bytovým domom č. 1 a nasledovať bude na jeseň bytový dom č. 2 a č. 3.
O začiatku prác a napredovaní bude mesto pravidelne informovať.
-BA-  zdroj a foto: FB Mesto Ružomberok

ZANECHAŤ ODPOVEĎ