ŽILINA: Nemocnica pozastavuje činnosť oboch mobilných odberových miest na antigénové testovanie

0
945
V žilinskej nemocnici predĺžili do krčnej chrbtice pacienta špeciálny fixátor.

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Žilina pozastavuje činnosť oboch mobilných odberových miest na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej bol piatok posledným dňom prevádzky. Veľkokapacitné odberové miesto na PCR testy ostáva aj po tomto dátume zachované a plne k dispozícii pre objednaných pacientov.

Doplnila, že od pondelka (24. 5.) môžu záujemcovia o antigénové testovanie využiť iné dostupné mobilné odberové miesta na území mesta Žilina, ktorých zoznam je zverejnený na webstránke Ministerstva zdravotníctva SR.

„V súlade s aktuálnou epidemiologickou situáciou a zmenou organizácie testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19 sme dostali pokyn od nášho zriaďovateľa, že antigénové odberové miesta FNsP Žilina od budúceho týždňa už nie sú potrebné. Personál tak môžeme presunúť späť na oddelenia a posilniť tímy, oslabené z dôvodu presunov pracovníkov do covidového pavilónu, ktorý naďalej funguje a poskytuje starostlivosť o pacientov s novým koronavírusom,“ uviedol medicínsky riaditeľ FNsP Žilina Igor Bízik.

Národné centrum zdravotníckych informácií automaticky zruší termíny vopred objednaným klientom na antigénové testovanie v žilinskej nemocnici cez elektronický systém www.korona.gov.sk. Budú sa môcť preobjednať na iné mobilné odberové miesta podľa ich výberu, dodala Záteková.

PCR testovanie realizuje FNsP Žilina naďalej bez zmeny. „Výhradne na základe objednania cez www.korona.gov.sk alebo pre samoplatcov objednaných na www.klinickabiochemia.online. Mobilné odberové miesto na PCR testovanie sa nachádza za vjazdom pre automobily (vľavo za rampami) v smere z ulice Nemocničná,“ vysvetlila hovorkyňa nemocnice.

-BA- zdroj: TASR, foto: FNsP

ZANECHAŤ ODPOVEĎ