ŽILINSKÝ KRAJ: Policajti majú za sebou ďalšie úspešné protidrogové akcie

0
548
Predbežným skúmaním zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 90 jednotlivým bežným dávkam drogy.
ÚSPEŠNÁ AKCIA POLICAJTOV Z DOLNÉHO KUBÍNA A ŽELEZNIČNEJ POLÍCIE PZ VRÚTKY V BOJI S DROGOVOU TRESTNOU ČINNOSŤOU

Policajti z oddelenia Železničnej Polície PZ Vrútky v súčinnosti s inými zložkami PZ a služobným psom FOSFOM pri zvýšenom výkone služby vo vlaku v smere zo Železničnej stanice Vrútky do Ružomberka, služobný pes označil cestovú tašku, ktorú mal pri sebe 29 ročný muž z Popradu, ktorý dobrovoľne vydal sklenené fľaše s obsahom neznámej sušenej rastliny.
Predbežným skúmaním zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 90 jednotlivým bežným dávkam drogy.
Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 29 ročného muža z Popradu z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne spoločne s policajtmi z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonali v uplynulých dňoch úspešnú policajnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti v tomto okrese.
Vyšetrovateľka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinila 36 ročného muža z Dolného Kubína z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.
Podľa zistených informácií mal 36 ročný muž od doposiaľ nestotožneného zdroja nakupovať drogu „pervitín“ ktorú mal následne prechovávať na rôznych miestach a predávať drogovo závislým osobám. Pri prehliadke policajti našli a zaistili 3 zatavené plastové striekačky s obsahom svetlohnedej kryštalickej látky. Predbežným skúmaním zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 115 jednotlivým bežným dávkam drogy.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ